4 jaar garantie Altijd in de buurt Deskundige specialisten Uitstekende service
088 501 10 00| schadeherstel@focwa.nl

Deukschade

Het overkomt de beste wel eens: bij het parkeren net dat ene paaltje over het hoofd gezien en nu zit er een deuk in je auto. Deukschade is een van de meest voorkomende schades bij auto’s en ontstaat wanneer er sprake is van een botsing met een ander object met een bepaalde snelheid. De verschillende soorten deuken die hierbij ontstaan onderscheidt men ook wel als blikschade, bumperschade of velgschade, afhankelijk van de locatie van de deuk.

Blikschade

De term “blikschade” wordt vaak gebruikt om alle niet-technische schade aan een auto aan te duiden. Zo kunnen auto’s met ‘slechts blikschade’ nog normaal functioneren, maar hebben ze wel een of meerdere deuken of krassen opgelopen. Met blikschade wordt echter oorspronkelijk gedoeld op schade aan het plaatwerk (het niet-dragende deel van de carrosserie van een auto). Het plaatwerk van de meeste auto’s wordt van dun gewalst metaal gemaakt (ook wel “blik” genoemd). Het precieze soort metaal en overige aangebrachte beschermlagen kunnen echter per auto verschillen. De schade aan het plaatwerk van de auto kan veel verschillende vormen aannemen, zoals deuken, verschuivingen, uitrekkingen of vouwen. De moeilijkheid en de beste methode voor de reparatie van de blikschade hangt af van de precieze locatie en de soort schade. Bij Focwa aangesloten schadeherstellers kunnen het type deuk professioneel vaststellen en de juiste reparatiemethoden bepalen en uitvoeren.

Bumperschade

De bumpers van auto’s zijn speciaal ontworpen om bij kleine botsingen de klap dusdanig op te vangen dat er geen verdere schade bij de auto optreedt. De bumper zelf kan hierbij echter wel beschadigd raken. Bumperschade ziet er niet alleen lelijk uit maar kan ook de beschermende werking van de bumper verminderen. Deuken in de bumpers kunnen daarom het beste zo snel mogelijk worden gerepareerd. Krassen, scheuren en deuken in bumpers door bijvoorbeeld steenslag, trekhaken of paaltjes kunnen meestal goed gerepareerd worden met technieken als spotrepair of uitdeuken zonder spuiten. Door Focwa erkende schadeherstellers kunnen u verder helpen met de juiste aanpak van uw bumperschade.

Velgschade

De velgen van een auto bevinden zich op een kwetsbare plek, waardoor velgschade eerder regel dan uitzondering is. Denk aan het schampen van stoepranden, kuilen in het wegdek of steenslag. Schade aan de velgen is meestal cosmetisch van aard en kan door experts goed hersteld worden. Ernstigere schade, zoals deukschade, moet extra goed onderzocht worden om de veiligheid te garanderen. Velgschade kan erger worden wanneer deze niet tijdig wordt aangepakt, het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een Focwa schadehersteller in schakelen.

Parkeerschade

Relatief veel deukschade ontstaat tijdens het parkeren. Niet geheel vreemd, gezien de soms kleine parkeervakken, obstakels als bomen, paaltjes en stoepranden gecombineerd met het moeten letten op veel dingen tegelijk. Zelfs bij een uitgeschakelde auto kan een openslaande deur nog een deuk of een kras opleveren. Alle schade die ontstaat tijdens het parkeren vat men samen als parkeerschade. De specialisten bij Focwa schadeherstellers zijn zeer goed bekend met alle soorten parkeerschade en herstellen dit op professionele wijze.

Schade?

Schade aan uw auto wilt u natuurlijk snel oplossen. Zoek daarom snel naar een schadehersteller bij u in de buurt.

Of neem contact met ons op