4 jaar garantie Altijd in de buurt Deskundige specialisten Uitstekende service
088 501 10 00| contact@focwa.nl

Lakschade

Autolak zorgt ervoor dat een auto er mooi uitziet, door de verschillende beschikbare kleuren en het glanzende effect. Maar autolak heeft ook een belangrijke beschermende werking, door het plaatwerk vrij te houden van de open lucht. Zonder deze beschermende laag verandert een auto snel in een roestbak. Lakschade is dus niet alleen lelijk en storend, maar kan ook leiden tot grotere schade aan de carrosserie. Wacht daarom niet te lang bij diepe krassen in de lak en kies voor een Focwa schadehersteller in de buurt, die de laklaag vakkundig hersteld.

Soorten lakschade

Schade aan de lak ontstaat relatief snel, een schampend winkelwagentje kan al genoeg zijn. Ook zijn steenslag, hagel, of foutjes bij het parkeren bekende oorzaken. Zelfs vogelpoep kan na verloop van tijd schade veroorzaken. De krassen die ontstaan kunnen een verschillende diepte hebben, wat weer van invloed is op de beste herstelmethode. Vroeger werden veel auto’s gespoten met twee-componenten lak, deze lak verkleurt echter in zonlicht. Dit kan het herstel bemoeilijken, omdat de kleur van de nieuw aangebrachte lak kan verschillen met de rest. Moderne auto’s hebben geen last meer van dit probleem dankzij een extra blanke laklaag.

Lakschade herstellen

Er bestaan veel verschillende manieren om lakschade te herstellen. Ook zijn er veel verschillende soorten lak en diverse soorten beschadigingen. Het kiezen van de juiste methode en middelen is belangrijk, omdat een verkeerde behandeling soms kan leiden tot kleurverschillen. De meest voorkomende herstelmethoden zijn overspuiten, schuurpolijsten, sprayless scratch repair en spotrepair. Ondiepe, lichte krassen kunnen door middel van schuren en polijsten worden weggewerkt, zonder nieuwe lak aan te hoeven brengen. Sprayless scratch repair (SSR) is een snelle herstelmethode waarbij krassen worden gevuld en bijgeschuurd. Bij ernstige lakschade moet soms echter opnieuw worden gespoten. Afhankelijk van de locatie en de grootte van de schade kan dit eventueel door middel van spotrepair. Bij spotrepair hoeft niet het hele onderdeel overgespoten te worden, maar slechts lokaal bij de schade. Voor het bepalen van de juiste methode en het professioneel toepassen ervan kun je het beste voor een deskundige schadehersteller van Focwa kiezen. Zo weet je zeker dat de herstelde lakschade niet na verloop van tijd kleurverschillen gaat vertonen.

Schade?

Schade aan uw auto wilt u natuurlijk snel oplossen. Zoek daarom snel naar een schadehersteller bij u in de buurt.

Of neem contact met ons op